Ofiste Depreme Yakalandığınızda Neler Yapmalısınız?

Ofiste Depreme Yakalandığınızda Neler Yapmalısınız?


Ülkemizde her yıl 1-7 Mart tarihleri arasında Deprem Haftası düzenlenir. Bu hafta boyunca deprem ile mücadele edebilmek için hangi önlemlerin alınması gerektiği, deprem anında hangi uygulamaların hayat kurtarabileceği ile ilgili bilgiler öne çıkarılarak konuya dikkat çekilir. Ne zaman gerçekleşeceği belli olmayan deprem yaşandığında tedbirli ve bilinçli olmanın yanı sıra bulunduğumuz mekan da son derece önemlidir. Yaşam alanlarımızla beraber günümüzün büyük bir bölümünü geçirdiğimiz iş yerlerimizin de dayanıklı olması ve sağlam ofis mobilyaları kullanmak son derece önemlidir. Peki, deprem öncesinde ofiste ne tür düzenlemeler yapılmalıdır? Depreme ofiste yakalandığımızda ne yapmalıyız? Gelin detaylara birlikte göz atalım.

Ofiste Deprem Öncesi Alınacak Önlemler Nelerdir?


Deprem yaşanmadan önce bazı hazırlıklar yaparak sarsıntı anını ve sonrasını daha kontrollü bir şekilde atlatabiliriz. Yaşam alanlarımız olan evlerimizde aldığımız önlemler gibi ofislerimizde de önlemler almak oldukça önemli. Bunun için ilk yapmamız gerekenlerden biri, bir deprem çantası hazırlamaktır. Ardından mutlaka bir ilk yardım çantası da hazırlamamız gerekir. Olası bir deprem sonrası ihtiyaç duyabileceğimiz materyallerin yer aldığı çantaya koyabileceklerimizi şöyle sıralayabiliriz:

  • Önemli resmi kartlar ve evraklar (ehliyet, kimlik, pasaport gibi)
  • Su, kuru gıda
  • Düdük, makas, fener, çakı, pil, telefon, şarj aleti, yedek batarya
  • İlaçlar, maske, hijyenik ürünler, ilk yardım malzemeleri
  • Kıyafet, örtü
Ofiste deprem yaşanması ihtimaline karşı alınabilecek bir diğer önlem ofis mobilyalarını sabitlemektir. İş yerlerinde en çok kullanılan mobilyalardan biri evrak dolaplarıdır. Olası bir sarsıntıda ilk devrilecek eşyalardan biri olan yüksek evrak dolaplarını duvara sabitleyerek yaralanmaları ve çıkış kapılarının kapanma riskini minimuma indirebiliriz. Ayrıca bu mobilyalar üzerinde eşya bulundurmamak, dolap içlerinde kırılarak yaralanmalara neden olabilecek nesneleri korunaklı bir kutu içerisinde muhafaza etmek ofiste alabileceğimiz diğer önlemler arasında yer alır.

Instagram